Hvorfor er danskerne (ikke) så sjove (som de selv tror)?

kr. 0,00

Sproglige faldgruber, fadæser og fortræffeligheder i danskernes møde med andre kulturer.

De to foredragsholdere vil gøre os klogere på, hvordan vores danske humor nogle gange fører os på vildveje, og at den samtidig også kan hjælpe med at invitere andre kulturer indenfor.

Bemærk venligst at dele af foredraget vil foregå på letforståeligt ”hverdagsengelsk”.

Lørdag den 16. september kl. 11.00 – 12.30

Ikke på lager

Kategori:

Beskrivelse

I foredraget vil du høre om tåkrummende hændelser, hvor danskere uforvarende er havnet “på dybt vand”. Og du får indblik i den forskning, der kan vise både udfordringer og løsninger.

Professor emerita Lita Lundquist er forfatter til bogen Humorsocialisering: Hvorfor er danskerne (ikke) så sjove (som de selv tror)?  Hun har forsket i dansk humor, sprog og kultursammenstød, og ved om nogen, hvad der får danskerne til at bruge humor, som de gør.

Helen Dyrbye er herboende brite og medforfatter til Danish Humour – Sink or Swim og hovedforfatter til The Xenophobe’s Guide to the Danes. Hun har i både sit private og professionelle liv mødt dansk sprog og humor, og hjulpet andre nye i Danmark til bedre at forstå begge dele.

Eventdetaljer

Dato: 16. september 2023

Start: 11:00 CEST

Slut: 12:30 CEST

Sted: Bogense Bibliotek, Vestergade 24, 5400 Bogense

Find vej: Biblioteket ligger på Vestergade, der løber parallelt med hovedgaden, på vej mod havnen. Parkering er mulig ved Hotel Passagen, Rema 1000 eller Meny.

Tlf.: 64812044

E-mail: info@sprogense.dk